Dosad 7,5 milijuna eura za 10 projekata

Bez autora
Jun 17 2010

Hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS) dosad je povukao 7,5 milijuna eura iz EU-ovih fondova kroz 10 projekata, čulo se u četvrtak prilikom predstavljanja postignuća projekta u okviru programa PHARE 2006 »Glavne revizije klasifikacija i unapređivanje granskih statistika«. Riječ je o projektu koji raspolaže proračunom od približno dva milijuna eura te se provodi u suradnji s konzorcijem koji predvodi njemačka konzultantska tvrtka ICON Institute. Projekt je ostvario svrhu u značajnom unaprjeđenju statističke infrastrukture u svim područjima statistike, kao i značajnim povećanjem sposobnosti Hrvatske da ispuni svoje obaveze u području statistike kroz razvoj i usklađivanje s međunarodnim statističkim standardima. Državni zavod za statistiku značajni je korisnik sredstava EU-a te je dosad povukao 7,5 milijuna eura kroz 10 realiziranih projekata.

Dosad 7,5 milijuna eura za 10 projekataHrvatski Državni zavod za statistiku (DZS) dosad je povukao 7,5 milijuna eura iz EU-ovih fondova kroz 10 projekata, čulo se u četvrtak prilikom predstavljanja postignuća projekta u okviru programa PHARE 2006 »Glavne revizije klasifikacija i unapređivanje granskih statistika«.

Riječ je o projektu koji raspolaže proračunom od približno dva milijuna eura te se provodi u suradnji s konzorcijem koji predvodi njemačka konzultantska tvrtka ICON Institute.

Projekt je ostvario svrhu u značajnom unaprjeđenju statističke infrastrukture u svim područjima statistike, kao i značajnim povećanjem sposobnosti Hrvatske da ispuni svoje obaveze u području statistike kroz razvoj i usklađivanje s međunarodnim statističkim standardima, kazao je šef Odjela za provedbu projekata u Delegaciji Europske unije u Hrvatskoj Paolo Berizzi.

»Državni zavod za statistiku značajni je korisnik sredstava EU-a te je dosad povukao 7,5 milijuna eura kroz 10 realiziranih projekata«, kazala je ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Marija Tufekčić.

U planu su, dodaje, i dva nova projekta za koje je natječajna dokumentacija u pripremi.

Ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Ivan Kovač naglasio je da je Hrvatska u području statistike dosad ispunila sve zahtjeve postavljene u procesu pregovaranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik